Wednesday, 23 October 2013

cara nak masukan video kedalam blog

1 ) Login masuk ke blog anda,kemudian klik pada new post









2) cari ikon seperti gambar di bawah ni dan klik







3) klik "Choose a video to upload" untuk pilih video yang yang nak upload. Kemudian tekan upload







4) Jangka masa untuk upload video adalah berbeza pada setiap video yang nak upload, ia bergantung kepada sais video korang tu. sabor banyak2.....




5) Bila dah siap korang boleh tengok Preview dan publish


 Inilah hasilnya......



Jom try buat......







No comments:

Post a Comment

Menarik?